Studie
Frans Kemps studeerde andragogie, management, personeels- en organisatie-advieswerk in Sittard, Rotterdam en Amsterdam. Hij was negentien jaar werkzaam in het professionele welzijnswerk als uitvoerder, begeleider, beleids- en organisatieadviseur, trainer en manager in Zuid-Limburg en Zuid-Holland.  

Carriere
Daarna werkte hij zes jaar bij de gemeentelijke overheid als beleidscoördinator en project- en lijnmanager. In 1994 maakte hij de overstap naar de zakelijke dienstverlening als senioradviseur bij een middelgroot management adviesbureau op het gebied van personeels- en organisatieontwikkeling. In 1996 richtte hij Kwintessens K+K op.

Wat typeert Frans Kemps?
‘Ik ben open, positief, creatief/intuïtief, doelgericht, Bourgondiër, authentiek, respectvol, ondersteunend, lach graag. Ik stimuleer oplossingsgericht denken, breng meningen en mensen samen. Dat doe ik met LOVE:  luisterend, onbevangen en onbevooroordeeld, vol vertrouwen, empathisch. Ik heb altijd gezegd dat ik minstens wil blijven werken tot mijn 70ste. Omdat ik mijn werk hartstikke leuk vind. Werken houdt je bovendien bij de les. Je blijft je ontwikkelen, verbeteren, vernieuwen, successen beleven, enthousiast en verdrietig zijn, deadlines en stress ervaren. De komende jaren worden beslist rijkere jaren! Omdat de bron waaruit ik kan putten gevuld is met steeds meer inzichten en ervaringen uit het verleden.’